« Κωνσταντινουπολίτικες Πινελιές » έκθεση Ζωγραφικής & Αγιογραφίας 17 – 20 Νοεμβρίου 2016

Οργάνωση της πρώτης ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής και αγιογραφίας Κωνσταντινουπολιτών καλλιτεχνών.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από 17 έως 20 Νοεμβρίου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Φλοίσβος» του δήμου Π.Φαλήρου.

Η διαφορετική προσέγγιση μιας έκθεσης ζωγραφικής, όχι ως ατομικότητα αλλά ως κοινότητα καλλιτεχνών με κοινές ρίζες. Δημιουργίες ανθρώπων που έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς την καταγωγή τους από την Κωνσταντινούπολη.

Το εγχείρημα ήταν εξ΄αρχής δύσκολο επομένως για να φθάσουμε στο θεμιτό αποτέλεσμα έπρεπε να ξεπεράσουμε πολλές δυσκολίες και κυρίως την απειρία. Το αποτέλεσμα όμως ικανοποίησε αφού κατά γενική ομολογία η έκθεση σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Και η επιτυχία αυτή μετριέται με το μεγάλο αριθμό των καλλιτεχνών που συμμετείχαν, 36 στον αριθμό, με το μεγάλο αριθμό των επισκεπτών που είδαν την έκθεση αλλά και την εξαιρετική εκδήλωση των εγκαινίων.

Την τελετή των εγκαινίων της έκθεσης που έγινε στις 19 Νοεμβρίου 2016 τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Π.Φαλήρου κ.Διονύσης Χατζηδάκης, ο πρόεδρος της ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ κ.Νικόλαος Ουζούνογλου και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ.Αθανάσιος Παππάς, ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην έκθεση αλλά και αυτός που ευλόγησε την έκθεση και λειτούργησε με την ευκαιρία της έκθεσης την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στον ιερό ναό του Αγίου Αλεξάνδρου στο Παλαιό Φάληρο.

Total Page Visits: 904

Δράσεις Πολιτισμού