Νέο Τούρκικο σύστημα στρατολογίας


Σύμφωνα με ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας στον Τουρκικό τύπο το σύστημα στρατολογίας της Τουρκίας πρόκειται να τροποποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα και τις επικείμενες αλλαγές παρουσίασε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Το νέο σύστημα το οποίο αναμένεται να φτάσει προς έγκριση στην Τουρκική Βουλή ( TBMM ) εντός του Απριλίου, προβλέπει αλλαγές και στο μετρό εξαγοράς της θητείας με συνάλλαγμα που αφορά τους Τούρκους πολίτες που έχουν διαμείνει στο εξωτερικό με άδεια παραμονής ή εργασίας για τουλάχιστον τρία χρόνια. Αναλυτικότερα, το ποσό εξαγοράς της θητείας με συνάλλαγμα θα εξισωθεί με το ποσό εξαγοράς που ισχύει για τους Τούρκους διαμένοντος εντός της χώρας και ανέρχεται σήμερα σε 31.342 Τουρκικές Λίρες .

Εφόσον οι εξαγγελθείσες τροποποιήσεις τεθούν σε ισχύ τότε για την εξαγορά οι Τούρκοι πολίτες του εξωτερικού θα πρέπει να καταβάλουν ισάξιο ποσό σε ευρώ βάσει της τρέχουσας κάθε φορά ισοτιμίας.  Μάλιστα κάθε έξι μήνες το ποσό θα αυξάνεται ή θα μειώνεται ανάλογα με τις αντίστοιχες μεταβολές που επέρχονται στο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων στην Τουρκία.

Δεδομένων όλων των παραπάνω υπενθυμίζουμε σε όσους συμπατριώτες πληρούν τα κριτήρια και επιθυμούν να εξαγοράσουν τη θητεία να ολοκληρώσουν άμεσα τη διαδικασία καθώς το ποσό εξαγοράς μέχρι στιγμής παραμένει στα 2.000 ευρώ

Σύμφωνα με την πρόσφατη ενημέρωση για την εξαγορά απαιτείται πρώτα η παρακολούθηση εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέσω υπολογιστή Επίσης το όριο ηλικίας των 38 ετών έχει αρθεί.

Total Page Visits: 374

2019