30 Χρόνια Εφημερίδα Ανατολή


Η εφημερίδα «Ανατολή» συμπλήρωσε 30 χρόνια εκδοτικής παρουσίας στην Ελλάδα.

Αρχικά εκδόθηκε από ένα συνεταιρικό σχήμα και μετά το 2003 συνέχισε την εκδοτική της πορεία , έχοντας ως  εκδότη  τον Γρηγόρη Κεσίσογλου. Αυτή την δεύτερη εκδοτική περίοδο η εφημερίδα διευρύνει τον ορίζοντα της προς την Ρωμιοσύνη της καθ’ημάς Ανατολής και τον Οικουμενικό Ελληνισμό.

Η θεματολογία της εφημερίδας περιλαμβάνει ειδήσεις και νέα που δεν τα συναντάμε σε άλλα μέσα ενημέρωσης .

Μέσα από τις στήλες της εφημερίδας ακούγεται η φωνή των Μικρασιατών και γενικά η φωνή του ελληνισμού της καθ’ημάς Ανατολής.

Με την αφορμή τα 30 χρόνια εκδοτικής ζωής, η εφημερίδα «Ανατολή» διοργάνωσε πάνελ συζήτησης  με θέμα :

«ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ – Το όραμα μας για το μέλλον, οι σύγχρονες προκλήσεις και ο ρόλος των μέσων επικοινωνίας»

Στο πάνελ της συζήτησης συμμετείχαν:

– Λάκης Βίγκας, πρόεδρος Κοινότητας Νεοχωρίου Κων/πολης

– Ευανθία Ρεμπούτσικα, συνθέτρια

– Παύλος Τσίμας, δημοσιογράφος

– Αντώνης Φιλιππίδης, επιχειρηματίας  που δραστηριοποείτε στην Τουρκία

– Και  ο εκδότης της εφημερίδας «Ανατολή», Γρηγόρης Κεσίσογλου .

Την συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε.

 

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο πρώην υπουργός παιδείας Κώστας  Γαβρόγλου, ενώ το παρών έδωσε και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Αλεξανδρής.

Διακρίναμε  επίσης τον Αντώνη  Παριζιάνο πρόεδρο του ΣΥΡΚΙ και τον Νικόλαο Μαγγίνα που ήρθαν από την γενέτηρα για την εκδήλωση.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, προβλήθηκε βίντεο  με νέους Πολίτες ομογενείς για το πως βλέπουν το μέλλον τους στην Κων/πολη .

Επίσης, βραβεύθηκε η συνθέτρια  Ευανθία Ρεμπούτσικα για τις γέφυρες επικοινωνίας που χτίζει μεταξύ των λαών με τη μουσική της.

Η εκδήλωση  σημείωσε μεγάλη επιτυχία τόσο στην προσέλευση του κόσμου που κατέκλυσε την αίθουσα της  ΕΣΗΕΑ όσο και με το ενδιαφέρον που παρουσίασαν οι σκέψεις και απόψεις των ομιλητών.

Ευχόμαστε στην εκδοτική ομάδα της «Ανατολής» πολλές δημοσιογραφικές επιτυχίες.

 

 

Total Page Visits: 1573

2019