Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Αργύρης Ποντικάκης


Βαθύτατη  θλίψη μας προκάλεσε η απώλειά σου. Είμαστε πολύ τυχεροί που σε γνωρίσαμε  και μας συνόδευες στα τελευταία προσκυνηματικά ταξίδια που πραγματοποιούσαμε με την Αστική Σχολή στην γενέτηρα Κων/πολη .

Φίλος , απλός, αξιόπιστος, δίκαιος, ειλικρινής και πάντα ευγενικός. ο  ιστορικός  της Τενέδου , ο Kαθηγητής, ο Θεολόγος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας , ο απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης .

Οι λαμπρές αναμνήσεις ενός ανθρώπου που έζησε με αξιοπρέπεια τη ζωή του, αφήνοντας πίσω του, τους καρπούς των καλών του πράξεων, θα είναι πάντα ισχυρότερες από το θάνατο.

Η αφοσίωση και η ανιδιοτελής αγάπη για τον συνάνθρωπο του αλλά και για το αγαπημένο του νησί κέρδισε το σεβασμό και την αγάπη όλων μας .

Ο Αργύρης Ποντικάκης γιος του Τενέδιου αμπελουργού Παναγή και της Μαρίας Λουίζας το 1960 με το τέλος του δημοτικού σχολείου φεύγει από την Τένεδο και πηγαίνει  στην  Ίμβρο για να συνεχίσει τις σπουδές του στο γυμνάσιο της Παναγίας. Τρία  χρόνια σπουδών 1960-1963 και από εκεί στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης από όπου αποφοίτησε το 1970 . Από τους νεώτερους απόφοιτους του Θεολογικού τμήματος της Θεολογικής Σχολής συνταξιώτης του Μητροπολίτου Πριγκιποννήσων κυρού Ιακώβου , του καθηγητή Δεληκωνσταντή , του Δημήτριου Δεμερτζή, του Β. Πελτέκογλου και του Μανδάλη.

Είναι ο ιστορικός ο οποίος έγραψε για την  ιστορία της Τενέδου ένα από τα μοναδικά βιβλία που μπορούμε να μάθουμε για το παρελθόν του νησιού.

 

Η κηδεία του Αργύρη  Ποντικάκη θα τελεστή την Κυριακή 24 Μαΐου 2020 στις 12:00 το μεσημέρι στον ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Νέας Τενέδου Χαλκιδικής.

Θερμά συλλυπητήρια στην σύζυγό του Γιούλη

Αιωνία του η μνήμη…

 

Total Page Visits: 1304

2020